Het Northland
Door: Frans en Jose
Blijf op de hoogte en volg Frans en Jose
07 November 2023 | Nieuw Zeeland, Houhora
Inmiddels is het dinsdag 7 november en we raken aardig gewend aan ons onderkomen. Gewoon meteen alles op een vast plek opbergen anders word je helemaal gek en zoek je je suf.
De meeste campings tot nu toe zijn vrij klein en niet te vergelijken met campings zoals wij dat in Europa kennen. Geen winkeltje of restaurant op de camping, slechts een paar toiletten en douches maar altijd een grote keuken waar je kunt koken met vaak meerdere barbecues erbij, grote koelkast voor algemeen gebruik en een overdekte plek waar je kunt zitten en kunt eten. Alles is trouwens super schoon, soms wat oud maar wel schoon!!
Het weer is prima, zonnig met af en toe een wolkje, rond de 25 graden. Wel is de zon hier wat sterker dan in Europa, het zonalarm geeft constant 10 aan, het hoogst niveau om in te smeren. De ozon laag is hier wat dunner en daardoor is het percentage huidkanker hier best wel hoog. Dus factor 50 is geen overbodige luxe.
Wij zijn bezig om HET NORTHLAND te verlaten, dit gedeelte van NZ zit vol met historie wat betreft de Maori ( uitspreken als Mauwrie) bevolking, de eerste inwoners van NZ. Er is hier veel strijd geleverd en daar wordt veel aandacht aan gegeven. Dit is ook het subtropische gebied wat je goed kunt zien aan de vegetatie. Je vindt grote KAURI bomen naast bamboe en bananenbomen. Ook palmen staan hier volop
De mensen zijn super vriendelijke , waar je ook komt en willen je altijd ergens mee helpen. Wij moesten tanken bij een pomp , er was er maar 1, onbemand en alleen met creditcard te betalen. We kwamen er niet helemaal uit waarop de dame die achter ons stond te wachten haar auto uitkwam en ons verder hielp. [e-1f600]Iedereen wil weten waar kom je vandaan en hoe vind je het hier? Vandaag begon iemand een heel verhaal over zijn schoonvader die uit Nederland kwam.
Links rijden gaat heel goed alleen met je linkerhand schakelen is een dingetje, Ik heb al een paar keer rechts gezocht naar de versnellingspook.[e-1f602] Het is erg rustig op de weg , echt snelverkeer kennen ze niet( behalve rond Auckland) maar je kunt ook niet echt hard rijden, de wegen zijn veel bochtig, met kuilen en hobbels , gemiddeld haal je ongeveer 60 km per uur. Als de navigatie zegt anderhalf uur kun je dat rustig verdubbelen qua tijd.
We gaan op weg naar DE COROMANDEL een volgende streek hier op het Noordereiland